دستگاه تصفیه آب صنعتی یا آب شیرین کن صنعتی، گلچینی از چندین فیلتر و تکنیک تصفیه است. این دستگاه قادر است آبهای بسیار شور، با سختی بالا و دارای آلایندگیهای بسیار زیاد را تا حد زیادی تصفیه کند. به این ترتیب آب مورد نیاز صنایع مختلف (مانند پتروشیمی، صنایع غذایی، کشاورزی و…) را تولید میکند.
فیلترهای شنی، کربنی، ممبران و… از جمله فیلترهایی است که اغلب در این دستگاهها استفاده میشود. اما این دستگاه در کنار فیلتراسیون، از تکنیکهایی مثل الکترودیالیز یا ضدعفونی کردن با UV و کلرزنی هم بهرهمند است.
اگر قصد خرید دستگاه تصفیه آب را برای کاربردهای صنعتی دارید، در این مطلب از پالایه سازان ما را همراهی کنید. اینجا درباره سازوکار و کاربردهای این دستگاه صحبت میکنیم. در آخر نیز تفاوت بین دستگاه تصفیه آب صنعتی و خانگی را مرور میکنیم.
مشخصات دستگاه تصفیه آب صنعتی |
|
ظرفیت تولید آب |
5,000 تا 500,000 لیتر در روز |
فشار عملیاتی |
10 تا 15 بار |
تعداد مراحل تصفیه |
اغلب 2 تا 5 مرحله |
ابعاد دستگاه |
از 2x2x2 متر تا 6x3x3 متر |
وزن دستگاه |
1,000 – 5,000 کیلوگرم (بسته به ظرفیت) |
میزان حذف نمک |
%90 تا 99% |
دستگاه آب شیرین کن صنعتی چیست؟
دستگاه تصفیه آب صنعتی یا آب شیرین کن صنعتی، یک مجموعه منسجم و قدرتمند است که وظیفه حذف نمکها، مواد معدنی، ذرات معلق، میکروارگانیسمها و دیگر آلایندهها را به عهده دارد. این دستگاه میتواند انواع آب (آب شور، آب دریا، آب زیرزمینی، آب سطحی و…) را تصفیه کند. خروجی نهایی آب شربی است که برای استفادههای صنعتی کاربرد دارد.
سازوکار دستگاه تصفیه آب صنعتی
دستگاه آب شیرین کن صنعتی بر پایه فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی یا ترکیبی از هر دو انجام میشود. این که آب خام دقیقاً چه مراحلی را طی کند، به نوع آب و نیازهای دقیق پروژه بستگی دارد. اما مهمترین فرآیندهایی که در سیستم تصفیه آب صنعتی طی میشود، به شرح زیر است:
- فیلتراسیون: سادهترین و البته شاید مهمترین، مرحله تصفیه آب صنعتی، عبور دادن آب از انواع فیلتر تصفیه آب است. آب ورودی با عبور از هر فیلتر، رفتهرفته ذرات معلق، مواد آلی و مواد شیمیایی خود را از دست میدهد. این فیلترها میتواند فیلتر شنی، فیلتر کربنی، میکروفیلترها و… باشد.
- اسمز معکوس (RO): مؤثرترین روش برای شیرین کردن آب در مقیاس صنعتی، اسمز معکوس است. روشی که آب خام را با فشار از طریق غشای نیمهتراوا عبور میدهد. این غشا با منافذ 0.0001 میکرونی، مولکولهای آب را عبور میدهد. اما اجازه عبور نمکها و آلایندههای میکروسکوپی را نمیدهد. این روش قدرتمند، میتواند تا 99% نمکها و آلایندهها را حذف کند. فیلتر ممبران، از جمله ابزارهایی است که این روش را روی آب اجرا میکند.
- الکترودیالیز: در این روش جریان الکتریکی وارد فرآیند شده و یونهای مثبت و منفی را از آب جدا میکند. الکترودیالیز بیشتر برای آبهایی با شوری کمتر و در کاربردهای خاص استفاده میشود.
- تبادل یونی: در دستگاه دستگاه آب شیرین کن صنعتی، میتوان بخشی از تصفیه را به رزینهای تبادل یونی سپرد. به این ترتیب که آب از میان این مواد شمیایی عبور داده شده و یونهای محلول آن جذب میشود. این روش بیشتر برای کاهش سختی آب انتخاب میشود.
- ضدعفونی شدن: اگر قرار باشد آب تصفیهشده در صنایع حساس (مانند داروسازی، صنایع غذایی، الکترونیک و…) استفاده شود، باید ضدعفونی هم بشود. این فرآیند میکروارگانیسمها (مانند باکتری، ویروس و…) را به طور کامل حذف میکند. ضدعفونی کردن آب، با تکنیکهایی مثل کلرزنی یا تابش اشعه UV انجام میشود. در مجله پالایه سازان میتوانید با کاربرد UV در تصفیه آب آشنا شوید.
کاربردهای دستگاه تصفیه آب صنعتی
تقریباً هر صنعتی که به تصفیه ظرفیت زیادی از آب نیاز داشته باشد، با این دستگاه پوشش داده میشود. اما در نگاهی دقیقتر، موارد زیر را میتوانیم به عنوان کاربردهای این دستگاه نام ببریم:
- تصفیه آب شرب: ابتداییترین کاربرد دستگاه آب شیرین کن صنعتی، تأمین آب سالم برای شرب در مناطق دارای آب شور یا آلوده است.
- تأمین آب صنایع مختلف: صنایعی مانند پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه و صنایع غذایی، به آب با استانداردهای بالا نیاز دارد. این دستگاهها املاح و آلایندهها را در سطح بسیار بالاتری از آب حذف میکنند. بنابراین آب لازم برای انجام فرآیندهای این صنایع، تأمین میشود.
- کشاورزی: اگر آب منطقه کشاورزی شور باشد یا آلایندههای زیادی داشته باشد، پیش از آبیاری محصولات از دستگاه تصفیه آب کشاورزی استفاده میشود.
- تصفیه آب دریا: تصفیه آب دریا با آب شیرین کن دریایی نیز از کاربردهای این دستگاههای صنعتی است. این آب میتواند برای مصرف انسانی، کشاورزی و صنعتی استفاده شود.
- بازیافت آب: در بعضی از صنایع، آب مصرفی میتواند توسط دستگاه تصفیه آب صنعتی پاکسازی شود و دوباره به چرخه مصرف برگردد. این کار باعث کاهش مصرف آب و کاهش هزینهها میشود.
تفاوت دستگاه آب شیرین کن صنعتی با آب شیرین کن خانگی چیست؟
دستگاههای آب شیرین کن صنعتی و خانگی هر دو آب را تصفیه کرده و کیفیت آن را بهبود میبخشد. اما دستگاههای صنعتی برای تصفیه آب بسیار بیشتر طراحی شده و خروجی آن برای صنایع حساس و تخصصی مناسب است. در حالی که دستگاههای خانگی برای استفاده شخصی و روزمره مناسبتر است.
تفاوتهای این دو دستگاه تصفیه آب را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- ابعاد: به دنبال تصفیه آب در ظرفیت بالاتر توسط دستگاههای صنعتی، خودِ این دستگاهها نیز بزرگتر و حجیمتر است. از طرفی شامل چندین مرحله تصفیه و تجهیزات اضافی میشود. بنابراین فضای بیشتری هم برای نگهداری لازم دارد.
- مراحل تصفیه: فرآیند تصفیه در دستگاه تصفیه آب صنعتی، کاملتر و جامعتر است. به طوری که غیر از اسمز معکوس (که در بعضی دستگاههای خانگی هم هست)، فرآیندهای اولترافیلتراسیون و نانوفیلتراسیون را هم در بر دارد. اما دستگاههای خانگی صرفاً بر تصفیه آب، برای تأمین آب آشامیدنی تمرکز دارد.
- نگهداری: انواع صنعتی به نگهداری و نظارت مستمر توسط افراد متخصص نیاز دارند. اما دستگاههای خانگی کمتر خراب میشود و افراد خانواده هم بیشترَ مراقبتها را هم میتوانند انجام دهند.
- هزینه: قیمت دستگاههای صنعتی بسیار بالاتر است. ضمن این که به تجهیزات پیچیدهتری هم نیاز دارد.
در آخر
دستگاه تصفیه آب صنعتی یا آب شیرین کن صنعتی توانایی تصفیه آبهای بسیار بیکیفیت را در حجم بسیار بالا دارد. بنابراین آب مورد نیاز انواع صنایع را تأمین میکند. در این دستگاه تمام فیلترها و فرآیندها طوری کنار هم قرار میگیرند که آب خامِ ورودی، به استانداردترین و سالمترین حالت ممکن خود تبدیل شود.
دستگاه آب شیرین کن صنعتی را میتوانید از مجموعه پالایه سازان با بالاترین کیفیت تهیه کنید. ما پیش از خرید هم کنار شما خواهیم بود تا با در نظر گرفتن مشخصات آب منطقه و شرایط پروژه، بهترین گزینه را معرفی کنیم. برای ارتباط با ما کافی است با شماره ۰۵۱۳۷۶۷۴۲۳۴ در تماس باشید.
سؤالات متداول
1. چه نوع آبهایی با دستگاههای تصفیه آب صنعتی قابل تصفیه است؟
آب شهری، چاه، رودخانه، دریا و فاضلاب.
2. چگونه از دستگاه آب شیرین کن صنعتی مراقبت کنیم؟
با بررسی و تعویض فیلترها، شستوشوی ممبرانها، بررسی، تنظیم فشارها، تعویض قطعات معیوب، نظارت دائمی بر عملکرد دستگاه و انجام تستهای کیفی.