بزرگترین کارخانه تولید کننده انواع فیلترهای تصفیه آب
کارخانه تولید کننده انواع فیلترهای تصفیه آب
مشهد، میدان جانباز، برج پاژ، ساختمان اداری ۱، طبقه ۶، واحد ۶۱۴
تعویض فیلتر تصفیه آب

تعویض فیلتر تصفیه آب

چگونه فیلترهای دستگاه تصفیه آب را تعویض کنیم؟ آموزش تعویض فیلتر تصفیه آب به چه صورت است؟ آیا برای تعویض این فیلترها به کمک افراد تاسیساتی نیاز داریم یا خودمان هم می‌توانیم این کار را انجام دهیم؟ تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب چندان کار دشواری نیست؛ تنها چندین نکته و راهکار ساده دارد که اگر آن‌ها را بدانید خودتان به سادگی می‌توانید فیلترها را تعویض کنید. در این مقاله تمام نکات مهم برای آموزش تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی را توضیح میدهیم.
آنچه در این مقاله می خوانیم:

اگر نکاتی که قرار است در این مقاله از پالایه سازان عنوان کنیم را رعایت نکنید، ممکن است با نصب اشتباه فیلتر موجب وارد شدن آسیب‌هایی به دستگاه تصفیه آب و دیگر فیلترهای آن شوید. بنابراین اگر فکر می‌کنید خودتان نمی‌توانید فیلتر را تعویض کنید، می‌توانید از نمایندگی دستگاه تصفیه آب برای تعویض فیلترهای آن درخواست نیروی متخصص کنید.

روش تعویض فیلترهای تصفیه آب به نوع فیلترها ( به عنوان مثال نخوه تعویض فیلترهای in-line نیز با دیگر انواع فیلتر متفاوت است.) بستگی دارد. همان‌طور که می‌دانید فیلترها دارای 2 نوع فیلترهای کارتریجی و فیلترهای اینلاین یا خطی هستند. در فیلترهای اینلاین، فیلتر به همراه محفظه آن تعویض می‌شود به همین خاطر روش تعویض فیلترهای تصفیه اب کارتریجی کمی دشوارتر است.

اغلب دستگاه‌های تصفیه آب موجود در بازار چون دستگاه‌های سافت واتر، آکواجوی، رویال، واتر تک، فیلمتک و… از فیلترهای کارتریجی استفاده می‌کنند به همین خاطر بهتر است با روش تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب از نوع کارتریجی آشنایی داشته باشید. لازم به ذکر است که اگر فیلترها را به صورت پک فیلتر تهیه کنید تعیین زمان تعویض آن‌ها بهتر انجام می‌شود.

روش تعویض فیلترهای مرحله 1 و 2 و 3

روش تعویض فیلتر تصفیه آب

نحوه تعویض فیلتر تصفیه آب

در دستگاه‌های تصفیه آب کارتریجی فیلترهای مرحله 1 تا 3 معمولا به صورت همزمان تعویض می‌شوند. این فیلترها به ترتیب فیلترهای الیافی، کربن اکتیو یا GAC و کربن بلاک یا CTO هستند که در یک راستا در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. نحوه تعویض این 3 فیلتر مشابه یکدیگر است.

  1. برای تعویض این فیلترها اولین اقدامی که باید انجام دهید این است که شیر ورودی آب را ببندید و دستگاه تصفیه آب را از برق بکشید.
  2. پس از بستن شیر ورودی آب، شیر قرار گرفته بر روی سینک دستگاه تصفیه آب را باز کنید. این اقدام به این منظور صورت می‌گیرد که مخزن دستگاه تصفیه آب کاملا خالی شود.

تذکر: از آنجایی که حین تعویض فیلترهای کارتریجی ممکن است کمی آب بر روی محفظه فیلترها بریزد بهتر است یک لگن زیر دستگاه قرار دهید.

  • زمانی که دستگاه تصفیه آب را خریداری می‌کنید چندین آچار برای باز کردن هوزینگ فیلترها به همراه دستگاه وجود دارد. برای باز کردن هوزینگ مرحله اول دستگاه تصفیه، از آچار هوزینگ مراحل پایینی استفاده کنید. آچار را از زیر هوزینگ تا بالای آن حرکت داده و سپس فشار وارد کنید.

تذکر: فشار زیادی بر روی هوزینگ وارد نکنید. برای تعویض فیلترهای مرحله اول تا سوم آچار را باید برخلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت بچرخانید.

  • اگر هوزینگ به سختی باز می‌شود به این معنا است که دیر برای تعویض فیلترها اقدام کرده‌اید. اگر با این مشکل مواجه شدید کمی فشار دستتان را بیشتر کنید اما نه به اندازه‌ای که آسیبی به هوزینگ دستگاه وارد کنید.
  • اگر حتی با اعمال فشار هم هوزینگ باز نشد یعنی رسوب زیادی گرفته است. از فاصله کمی که میان کلگی هوزینگ با بدنه آن وجود دارد چاقوی کوچکی را وارد نموه تا رسوب را از بین ببرید.
  • پس از باز شدن محفظه، فیلتر قدیمی را برداشته و هوزینگ را فقط و فقط با آب خالی شستشو دهید. سپس فیلتر جدید را جایگزین کنید.
  • پس از قرار دادن فیلتر هوزینگ را در جهت حرکت عقربه‌های ساعت محکم کنید.
  • مطمئن شوید که هوزینگ فیلترها به خوبی بسته شده است چراکه در صورت شل بودن هوزینگ، آب نشتی پیدا خواهد کرد.

تذکر: سر و ته فیلترهای الیافی و فیلتر کربن بلاک شبیه یکدیگر است به همین خاطر تفاوتی نمی‌کند فیلتر را از کدام سمت داخل هوزینگ دستگاه قرار دهید.

اما فیلتر مرحله دوم یعنی کربن اکتیو باید به گونه‌ای در هوزینگ دستگاه قرار بگیرد که واشر فیلتر به سمت بالا باشد در غیر این صورت عملکرد فیلتر مختل خواهد شد.

آموزش تعویض فیلترهای مرحله 4، 5 و 6

از فیلترهای مرحله 1 تا3 که در پایین دستگاه تصفیه آب قرار می‌گیرند که بگذریم، به فیلترهای قرار گرفته در قسمت بالای دستگاه تصفیه آب می‌رسیم. این فیلترها عبارتنداز: فیلتر ممبران، فیلتر پست کربن و فیلتر مینرال. چنانچه دستگاه تصفیه آب از نوع دستگاه‌های 8 مرحله‌ای باشد دو فیلتر دیگر با نام‌های فیلتر قلیایی و فیلتر فرابنفش نیز وجود دارند. با توجه به اهمیت این فیلترها نحوه تعویض هر یک را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

نحوه تعویض فیلتر ممبران

نحوه تعویض فیلتر ممبران

تعویض فیلتر ممبران

  1. ابتدا شلنگ هوزینگ ممبران را از اتصال کوئیک قطع کنید.
  2. با کمک آچار مخصوص هوزینگ ممبران، در آن را باز کرده و فیلتر را خارج کنید.
  3. برای بیرون کشیدن فیلتر ممبران از درون محفظه آن می‌توانید از انبر دست یا یک دم باریک استفاده کنید.
  4. فیلتر ممبران را از سمتی که واشر مشکی رنگ آن به سمت درب هوزینگ قرار بگیرد، وارد هوزینگ کنید.

تذکر: ممکن است به دلیل کربن گیری غلط فیلترهای کربنی داخل هوزینگ ممبران سیاه شده باشد. بنابراین لازم است پیش از وارد کردن فیلتر جدید داخل محفظه را با یک دستمال کاغذی پاک کنید.

بهترین زمان تعویض فیلترهای الیافی

فیلترهای الیافی به فیلترهای PP نیز معروف هستند چراکه از الیاف مصنوعی پلی پروپیلن ساخته می‌شوند. این فیلترهای دستگاه تصفیه آب درست مانند یک صافی عمل می‌کنند. وظیفه این فیلتر حذف شن و ماسه، گل و لای، ذرات ناشی از پوسیدگی شبکه لوله کشی و آلاینده‌های معلق موجود در آب است.

بهترین زمان تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی الیافی عموما هر 6 ماه یک بار است اما ممکن است تحت شرایطی لازم باشد که زودتر از این زمان نیاز به تعویض داشته باشند. اگر مدت زمان طولانی فیلترهای الیافی تعویض نشوند ذرات گل و لای یا شن و ماسه در اطراف فیلتر تجمع می‌یابند.

این اتفاق نه تنها موجب کاهش فشار و حجم آب ورودی می‌شود، بلکه محلی را برای رشد میکروب‌ها فراهم کرده و خود به منشاء ایجاد آلودگی تبدیل می‌شود. ایده‌آل‌ترین زمان تعویض فیلترهای الیافی دستگاه تصفیه آب هر 6 ماه یک بار است اما اگر در منطقه‌ای ساکن باشید که میزان آلاینده‌های معلق موجود در آب بیشتر باشد، ممکن است فیلترها زودتر از 6 ماه نیاز به تعویض داشته باشند.

آب دمین (آب بدون یون یا آب خالص) چیست؟
مطالعه بیشتر

زمان تعویض فیلترهای کربن فعال

 دسته‌ای از فلیترهایی که برای دستگاه‌های تصفیه آب خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند فیلترهای کربن فعال مانند فیلترهای UDF، GAC و… است. وظیفه این فیلتر کربنی حذف ناخالصی‌های آلی، کلر، گازهای شیمیایی، اثر حشره کش‌ها و طعم و بوی نامطبوع آب است. کربن به دلیل خاصیت جذب کنندگی که دارد گازهای شیمیایی و کلر محلول در آب را به خود جذب کرده و از آب حدف می‌کند.

مناسب‌ترین زمان برای تعویض فیلترهای کربنی حدود 6 ماه است. پس از گذشت 6 ماه این فیلترها دیگر خاصیت جذب کنندگی ندارند و کاملا اشباع شده‌اند. این به این معنی است که دیگر قادر به جذب کلر و سایر گازهای شیمیایی موجود در آب نیستند. با اشباع شدن فیلترهای کربنی نه تنها این فلترها دیگر قادر به جذب مواد مضر آب نیستند بلکه محیط نامناسبی را نیز برای تجمع انگل‌ها و باکتری‌ها فراهم می‌کنند.

همان‌طور که کمی پیش هم اشاره کردیم با عدم تعویض فیلتر تصفیه اب در زمان‌های معین، کلر و گازهای شیمیایی محلول در آب از فیلترها عبور کرده و علاوه بر کاهش کیفیت آب آشامیدنی، خسارت‌های بیشتری به گران‌قیمت‌ترین فیلتر دستگاه‌های تصفیه آب یعنی فیلتر ممبران RO وارد می‌شود.

با این تفاسیر توصیه می‌شود فیلترهای کربنی را حتما پس از 6 ماه تعویض کنید.

انواع فیلتر کربنی:

  • فیلتر کربن بلاک
  • فیلتر کربن گرانولی

نحوه تعویض فیلتر پست کربن

محل قرارگیری این فیلتر معمولا در پنجمین مرحله از دستگاه تصفیه آب است. فیلترهای پست کربن جزو فیلترهای کارتریجی نیستند؛ به آن‌ها فیلترهای خطی یا اینلاین گفته می‌شود چراکه به هنگام تعویض فیلتر، می‌توانید فیلتر را به همراه محفظه آن تعویض کنید و این کار تعویض فیلتر را بسیار ساده‌تر می‌کند.

تعویض این فیلتر بسیار ساده است. اتصالات ورودی و خروجی را باز کنید، فیلتر قبلی را برداشته و فیلتر جدید را جایگزین کنید.

تذکر 1: هنگام نصب فیلتر پست کربن، به جهت فلش توجه داشته باشید و فیلتر را طبق این جهت در دستگاه قرار دهید.

تذکر 2: به هنگام تعویض فیلتر ممکن است کمی آب سیاه خارج شود. ابتدا این آب را خارج کنید و سپس فیلتر جدید را در دستگاه قرار دهید.

تذکر 3: بهتر است پس از تعویض فیلتر پست کربن حدود 15 لیتر آب اولیه خروجی از دستگاه را دور بریزید.

تذکر 4: اگر پس از تعویض فیلتر پست کربن با افت شدید فشار آب دستگاه مواجه شدید اتصالات را بررسی کنید. ممکن است کاهش فشار آب به دلیل محکم بسته شدن اتصالات رخ داده باشد.

بهترین زمان تعویض فیلتر ممبران RO

فیلترهای ممبران RO یا همان فیلتر غشایی اسمز معکوس را می‌توان مهم‌ترین و گران‌قیمت‌ترین فیلتر دستگاه تصفیه آب دانست. این فیلترها از لایه‌های غشاء نیمه تراوا ساخته شده‌اند. اصلی‌ترین وظیفه این فیلتر حذف ناخالصی‌های جامد محلول در آب است. ناخالصی‌هایی چون نیترات، آرسنیک، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، مس و… از طریق فیلترهای ممبران RO از آب حذف می‌شوند.

با حذف این ناخالصی‌ها، آب سنگین تبدیل به آب سبک شده و از رسوب گذاری در کتری و سماور نیز جلوگیری می‌کند. برخلاف دو فیلتر قبلی، عمر مفید فیلترهای ممبران RO بیشتر است. مولکول‌های موجود در آب نمی‌توانند از غشاء نیمه تراوا عبور کنند و پشت آن تجمع می‌یابند.

دستگاه‌های تصفیه آب خانگی به گونه‌ای طراحی می‌شوند که از تجمع این املاح سنگین در میان لایه‌های فیلتر جلوگیری می‌کند. این املاح از طریق مجرای تخلیه پسابی که در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی طراحی شده است به بیرون هدایت می‌شوند.

با این وجود می‌توان گفت بهترین زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب ممبران RO به موارد زیر بستگی دارد:

  • نوع املاح
  • میزان املاح
  • کیفیت آب ورودی به دستگاه
  • تعویض به موقع فیلترهای الیافی و کربنی

توجه داشته باشید که عدم تعویض به موقع فیلترهای کربنی و الیافی، عمر مفید و زمان تعویض فیلترهای ممبران RO را نیز کاهش می‌دهد.

زمان تعویض فیلتر کربن نهایی

زمان تعویض فیلتر کربن نهایی

تعویض فیلتر کربن نهایی

اگر دستگاه تصفیه آبی که خریداری کرده باشید دستگاه 5 مرحله‌ای باشد (دستگاهی که آب را در 5 مرحله تصفیه می‌کند) در مرحله آخر فیلتر کوچکی به نام فیلتر کربن نهایی وجود دارد.

اصلی‌ترین وظیفه این فیلترها حذف بو و طعم نامطبوع آب است. عملکرد آن‌ها نیز دقیقا مشابه با فیلترهای کربن فعال است که کمی پیش به معرفی آن‌ها پرداختیم. این فیلتر بیش از سایر فیلترهای دستگاه تصفیه آب عمر مفید دارد. آبی که از این فیلتر عبور می‌کند عاری از هرگونه کلر، گازهای شیمیایی و مواد آلی است.

بنابراین طول عمر این دسته از فیلترها بیشتر از سایر فیلترها است. بطور کلی پس از گذشت 1 سال بهتر است که این فیلترها تعویض شوند در غیر این صورت ممکن است همانند فیلترهای کربن فعال موجب آلودگی باکتریایی و میکروبی آب شود.

نحوه تعویض فیلتر مینرال

فیلتر مینرال که در ششمین مرحله از دستگاه تصفیه آب قرار می‌گیرد، از دیگر فیلترهایی است که محل قرارگیری آن در قسمت بالایی دستگاه تصفیه آب است.توجه داشته باشید که فرایند تصفیه آب تا پنجمین مرحله به پایان رسیده است و پس از مرحله 5 یعنی فیلتر پست کربن، آب کاملا تصفیه شده و آماده استفاده است. با این وجود برای افزایش کیفیت آب تصفیه شده می‌توان از فیلترهایی چون فیلتر مینرال استفاده کرد.

عمر مفید این فیلتر معمولا 1 سال است و پس از آن باید تعویض شود. برای تعویض این فیلتر مراحل زیر را طی کنید:

  1. ابتدا دستگاه را از برق کشیده و شیر آب ورودی و شیر آب مخزن را ببندید.
  2. اتصالات موجود بر روی فیلتر را به منظور جداسازی فیلتر و قرار دادن فیلتر جدید باز کنید.
  3. فیلتر جدید را در جهت صحیح نصب کنید و اتصالات را مجددا محکم کنید.
دستگاه آب مقطر | دابل RO
مطالعه بیشتر

تذکر: فشار زیادی به این اتصالات حین بستن فیلتر وارد نکنید چراکه ممکن است موجب شکستن فیلتر قلیایی شود.

  • پس از نصب فیلتر جدید، یک ظرف زیر آن قرار داده و شیر مخزن را باز کنید. سپس اجازه دهید 10 تا 20 لیتر آب خارج شود؛ تا زمانی که رنگ آب کاملا شفاف شود.
  • پس از متصل کردن دستگاه به برق مطمئن شوید که اتصالات نشتی ندارند.

 

بنابراین اگر فکر می‌کنید خودتان نمی‌توانید فیلتر را تعویض کنید، می‌توانید از نمایندگی دستگاه تصفیه آب برای تعویض فیلترهای آن درخواست نیروی متخصص کنید.

روش تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب به نوع فیلترها بستگی دارد.

همان‌طور که می‌دانید فیلترها دارای 2 نوع فیلترهای کارتریجی و فیلترهای اینلاین یا خطی هستند.

در فیلترهای اینلاین، فیلتر به همراه محفظه آن تعویض می‌شود به همین خاطر روش تعویض فیلترهای تصفیه اب کارتریجی کمی دشوارتر است. 

اغلب دستگاه‌های تصفیه آب موجود در بازار چون دستگاه‌های سافت واتر، آکواجوی، رویال، واتر تک، فیلمتک و… از فیلترهای کارتریجی استفاده می‌کنند به همین خاطر بهتر است با روش تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب از نوع کارتریجی آشنایی داشته باشید.

تعویض فیلترهای مرحله 1، 2 و 3

در دستگاه‌های تصفیه آب کارتریجی فیلترهای مرحله 1 تا 3 معمولا به صورت همزمان تعویض می‌شوند.

این فیلترها به ترتیب فیلترهای الیافی، کربن اکتیو یا GAC و کربن بلاک یا CTO هستند که در یک راستا در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

نحوه تعویض این 3 فیلتر مشابه یکدیگر است. 

  1. برای تعویض این 3 نوع فیلترها اولین اقدامی که باید انجام دهید این است که شیر ورودی آب را ببندید و دستگاه تصفیه آب را از برق بکشید. 
  2. پس از بستن شیر ورودی آب، شیر قرار گرفته بر روی سینک دستگاه تصفیه آب را باز کنید. این اقدام به این منظور صورت می‌گیرد که مخزن دستگاه تصفیه آب کاملا خالی شود.

تذکر: از آنجایی که حین تعویض فیلترهای کارتریجی ممکن است کمی آب بر روی محفظه فیلترها بریزد بهتر است یک لگن زیر دستگاه قرار دهید. 

  1. زمانی که دستگاه تصفیه آب را خریداری می‌کنید چندین آچار برای باز کردن هوزینگ فیلترها به همراه دستگاه وجود دارد. برای باز کردن هوزینگ مرحله اول دستگاه تصفیه، از آچار هوزینگ مراحل پایینی استفاده کنید. آچار را از زیر هوزینگ تا بالای آن حرکت داده و سپس فشار وارد کنید.

تذکر: فشار زیادی بر روی هوزینگ وارد نکنید. برای تعویض فیلترهای مرحله اول تا سوم آچار را باید برخلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت بچرخانید.

  1. اگر هوزینگ به سختی باز می‌شود به این معنا است که دیر برای تعویض فیلترها اقدام کرده‌اید. اگر با این مشکل مواجه شدید کمی فشار دستتان را بیشتر کنید اما نه به اندازه‌ای که آسیبی به هوزینگ دستگاه وارد کنید.
  2. اگر حتی با اعمال فشار هم هوزینگ باز نشد یعنی رسوب زیادی گرفته است. از فاصله کمی که میان کلگی هوزینگ با بدنه آن وجود دارد چاقوی کوچکی را وارد نموه تا رسوب را از بین ببرید.
  3. پس از باز شدن محفظه، فیلتر قدیمی را برداشته و هوزینگ را فقط و فقط با آب خالی شستشو دهید. سپس فیلتر جدید را جایگزین کنید. 
  4. پس از قرار دادن فیلتر هوزینگ را در جهت حرکت عقربه‌های ساعت محکم کنید. 
  5. مطمئن شوید که هوزینگ فیلترها به خوبی بسته شده است چراکه در صورت شل بودن هوزینگ، آب نشتی پیدا خواهد کرد.

تذکر: سر و ته فیلترهای الیافی و فیلتر کربن بلاک شبیه یکدیگر است به همین خاطر تفاوتی نمی‌کند فیلتر را از کدام سمت داخل هوزینگ دستگاه قرار دهید.

اما فیلتر مرحله دوم یعنی کربن اکتیو باید به گونه‌ای در هوزینگ دستگاه قرار بگیرد که واشر فیلتر به سمت بالا باشد در غیر این صورت عملکرد فیلتر مختل خواهد شد.

تعویض فیلترهای مرحله 4، 5 و 6

از فیلترهای مرحله 1 تا3 که در پایین دستگاه تصفیه آب قرار می‌گیرند که بگذریم، به فیلترهای قرار گرفته در قسمت بالای دستگاه تصفیه آب می‌رسیم.

این فیلترها عبارتنداز: فیلتر ممبران، فیلتر پست کربن و فیلتر مینرال.

چنانچه دستگاه تصفیه آب از نوع دستگاه‌های 8 مرحله‌ای باشد دو فیلتر دیگر با نام‌های فیلتر قلیایی و فیلتر فرابنفش نیز وجود دارند.

با توجه به اهمیت این فیلترها نحوه تعویض هر یک را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

نحوه تعویض فیلتر ممبران

  1. ابتدا شلنگ هوزینگ ممبران را از اتصال کوئیک قطع کنید.
  2. با کمک آچار مخصوص هوزینگ ممبران، در آن را باز کرده و فیلتر را خارج کنید.
  3. برای بیرون کشیدن فیلتر ممبران از درون محفظه آن می‌توانید از انبر دست یا یک دم باریک استفاده کنید.
  4. فیلتر ممبران را از سمتی که واشر مشکی رنگ آن به سمت درب هوزینگ قرار بگیرد، وارد هوزینگ کنید.

تذکر: ممکن است به دلیل کربن گیری غلط فیلترهای کربنی داخل هوزینگ ممبران سیاه شده باشد.

بنابراین لازم است پیش از وارد کردن فیلتر جدید داخل محفظه را با یک دستمال کاغذی پاک کنید.

  1. پس از بستن هوزینگ ممبران، مجددا شلنگ هوزینگ را به آن متصل کنید. 

نحوه تعویض فیلتر پست کربن

محل قرارگیری این فیلتر معمولا در پنجمین مرحله از دستگاه تصفیه آب است.

فیلترهای پست کربن جزو فیلترهای کارتریجی نیستند؛ به آن‌ها فیلترهای خطی یا اینلاین گفته می‌شود چراکه به هنگام تعویض فیلتر، می‌توانید فیلتر را به همراه محفظه آن تعویض کنید و این کار تعویض فیلتر را بسیار ساده‌تر می‌کند.

تعویض این فیلتر بسیار ساده است. اتصالات ورودی و خروجی را باز کنید، فیلتر قبلی را برداشته و فیلتر جدید را جایگزین کنید. 

تذکر 1: هنگام نصب فیلتر پست کربن، به جهت فلش توجه داشته باشید و فیلتر را طبق این جهت در دستگاه قرار دهید. 

تذکر 2: به هنگام تعویض فیلتر ممکن است کمی آب سیاه خارج شود. ابتدا این آب را خارج کنید و سپس فیلتر جدید را در دستگاه قرار دهید.

فیلتر ممبران 13 لایه چیست؟
مطالعه بیشتر

تذکر 3: بهتر است پس از تعویض فیلتر پست کربن حدود 15 لیتر آب اولیه خروجی از دستگاه را دور بریزید.

تذکر 4: اگر پس از تعویض فیلتر پست کربن با افت شدید فشار آب دستگاه مواجه شدید اتصالات را بررسی کنید.

ممکن است کاهش فشار آب به دلیل محکم بسته شدن اتصالات رخ داده باشد. 

نحوه تعویض فیلتر مینرال

نحوه تعویض فیلتر مینرال

نحوه تعویض فیلتر مینرال

فیلتر مینرال که در ششمین مرحله از دستگاه تصفیه آب قرار می‌گیرد، از دیگر فیلترهایی است که محل قرارگیری آن در قسمت بالایی دستگاه تصفیه آب است.

توجه داشته باشید که فرایند تصفیه آب تا پنجمین مرحله به پایان رسیده است و پس از مرحله 5 یعنی فیلتر پست کربن، آب کاملا تصفیه شده و آماده استفاده است.

با این وجود برای افزایش کیفیت آب تصفیه شده می‌توان از فیلترهایی چون فیلتر مینرال استفاده کرد.

عمر مفید این فیلتر معمولا 1 سال است و پس از آن باید تعویض شود. برای تعویض این فیلتر مراحل زیر را طی کنید:

  1. ابتدا دستگاه را از برق کشیده و شیر آب ورودی و شیر آب مخزن را ببندید.
  2. اتصالات موجود بر روی فیلتر را به منظور جداسازی فیلتر و قرار دادن فیلتر جدید باز کنید.
  3. فیلتر جدید را در جهت صحیح نصب کنید و اتصالات را مجددا محکم کنید. 

تذکر: فشار زیادی به این اتصالات حین بستن فیلتر وارد نکنید چراکه ممکن است موجب شکستن فیلتر قلیایی شود.

  1. پس از نصب فیلتر جدید، یک ظرف زیر آن قرار داده و شیر مخزن را باز کنید. سپس اجازه دهید 10 تا 20 لیتر آب خارج شود؛ تا زمانی که رنگ آب کاملا شفاف شود. 
  2. پس از متصل کردن دستگاه به برق مطمئن شوید که اتصالات نشتی ندارند.

 

چه زمانی برای تعویض فیلتر تصفیه آب اقدام کنیم؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید برای داشتن آب آشامیدنی سالم در خانه انجام دهید استفاده از دستگاه تصفیه آب و تعویض به موقع آن است.

اگر فیلتر تصفیه آب به موقع تعویض نشود نه تنها آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده تولید نمی‌شود، بلکه می‌توان آب خروجی را حتی آلوده‌تر از آب‌ لوله‌کشی دانست.

تعویض نکردن فیلتر موجب می‌شود رسوب‌ها به پمپ دستگاه‌ها نفوذ کرده و در نهایت عمر مفید دستگاه کاهش پیدا کند.

اما به طور کلی نمی‌توان زمان کاملاً دقیقی برای تعویض فیلتر آب بیان کرد.

زمان مناسب برای تعویض فیلتر به آب منطقه زندگی شما و نوع فیلتر بستگی خواهد داشت. اگر در محل زندگی شما سختی آب بسیار بالا باشد مطمئناً باید سریع‌تر برای تعویض فیلتر اقدام کنید.

البته معمولاً هر 6 مرحله فیلتر تصفیه آب عمر مشخص و زمان تعیین شده‌ای برای تعویض دارد. 

آموزش تعویض فیلتر تصفیه آب

بهترین زمان تعویض فیلتر پلی پروپلین

اولین فیلتر که همان فیلتر پلی پروپیلن pp است وظیفه جداسازی املاح درشت موجود در آب از جمله گل و لای و زنگ لوله را دارد.

معمولاً این فیلتر بهتر است هر 4 تا 6 ماه تعویض شود.

اگر این فیلتر در زمان مناسب تعویض نشود املاح درشت آب که ضررهای زیادی برای سلامت کلیه به دنبال دارند به مرحله بعد تصفیه آب شود.

مراحل لازم برای تعویض فیلتر

برای آموزش تعویض فیلتر تصفیه آب با ما همراه باشید:

فیلترهای اول، دوم، و سوم به ترتیب فیلترهای پلی پروپیلن، فیلتر کربن اکتیو، و فیلتر کربن بلاک نام دارند.

مرحله اول: برای تعویض این فیلترها ابتدا باید شیرهای ورودی دستگاه تصفیه آب و شیر مخزن ذخیره تصفیه آب را ببندید. سپس با استفاده از آچار حوزینگ فیلترهای سه‌گانه تصفیه آب می‌توانید حوزینگ‌های پایینی را باز کنید.

خوشبختانه در زیر فیلترها مخزنی وجود دارد که اگر آب درون فیلترها باشد به درون آن ریخته می‌شود؛ پس نیازی نیست که نگران کثیف‌کاری باشید.

برای باز کردن حوزینگ باید آچار را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید و برای بستن آب برعکس جهت عقربه‌های ساعت این کار را انجام دهید.

اگر فیلترها به راحتی از جای خود در نیامدند باید بدانید که دچار رسوب شده‌اند و باید رسوب‌ها را از بین ببرید.

برای از بین بردن رسوب‌ها می‌توانید آن‌ها را با چاقو از روی حوزینگ پاک کنید. سعی کنید این کار را به آرامی و با ظرافت انجام دهید تا آسیبی به حوزینگ وارد نشود.

مرحله دوم: پس از خارج کردن حوزینگ می‌توانید هر یک از فیلترهای مرحله اول، دوم، و سوم را باز و خارج کرده و فیلترهای جدید را به جای آن‌ها نصب کنید.

برای آنکه فیلترهای بعدی را نیز تعویض کنید ابتدا باید شلنگ ورودی فیلتر چهارم را قطع کنید.

مرحله سوم: حال باید شیر ورودی آب تصفیه‌ کن را باز کرده و اجازه دهید 10 تا 20 لیتر آب از شلنگ خارج شود.

در واقع این کار باید تا زمانی که آب شفاف شود ادامه پیدا کند. در این مرحله شما در حال انجام کربن‌گیری هستید. پس از شفاف شدن آب می‌توانید فیلتر را عوض کنید و شلنگ را نیز دوباره وصل کنید.

زمانی که فیلترهای پایینی را تعویض کردید باید 2 تا 3 بار مخزن تصفیه آب را پر و خالی کنید تا آب تصفیه شده داخل مخزن تمیز و یکدست شود.

برای انجام این کار کافیست شیر برداشت روی سینک را باز کنید تا مخزن از آب خالی شود و پس از آن شیر روی سینگ را بسته تا مخزن پر شود.

مرحله چهارم: از آموزش تعویض فیلتر تصفیه آب، برای تعویض فیلترهای مینرال و پست کربن می‌توانید اتصالات کوئیک فیتینگ را از دو سر فیلترهای قدیمی باز کرده و آن‌ها را به فیلترهای جدید وصل کنید.

دقت کنید که در زمان باز کردن این اتصالات فشار زیادی وارد نکنید. اگر اتصال دستگاه بشکند دیگر دستگاه هیچ کارایی نخواهد داشت و باید اتصالات جدیدی را برای آن خریداری کنید.

پالایه سازان توس
پالایه سازان توس

کارخانه پالایه سازان توس بهترین تولید کننده فیلتراسیون و تصفیه است. صادر کننده نمونه استان خراسان. بزرگ ترین تولید کننده خاورمیانه

پک ۷ تایی توس پلاس

695,000 تومان

/5
پک سه عددی توس پلاس

170,000 تومان

/5
پک دوتایی مینرال

195,000 تومان

/5
فیلتر ممبران صنعتی ۸ اینچ

25,000,000 تومان

/5
فیلتر ممبران صنعتی ۴ اینچی

10,000,000 تومان

/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× Send
سبد خرید
حساب من

برای استعلام قیمت

1- انواع فیلترهای تصفیه آب

2- دستگاه تصفیه آب

با شماره تماس بگیرید.