🎯 انواع شلنگ آب تصفیه | خانگی و نیمه صنعتی |
💎 مراحل نصب | اتصال به ورودی آب، شلنگ محدود کننده جریان فاضلاب، وصل کردن شیر برداشت روی محل سینک، اتصال سه راهی شیر قطع کن |
📌 مزایا و ویژگی | انتقال آب و جلوگیری از ورود فاضلاب، کاربری آسان، مناسب برای انواع سری ورودی و خروجی |
⏱ زمان تعویض | حداکثر بین 2 تا 3 سال |
انواع شیلنگ تصفیه آب
به طور کلی دو نوع شلنگ تصفیه آب وجود دارد:
- شلنگ خانگی
- شلنگ نیمهصنعتی
شلنگ خانگی که فقط در دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده میشود، قطر 6.35 (معادل ¼ اینچ) دارد و به آن شیلنگ 6 میل هم گفته میشود. شلنگ نیمهصنعتی نیز دارای قطر 9.52 (معادل 8/3 اینچ) است و به آن شیلنگ 9 میل گفته میشود.
مشخصات شیلنگ دستگاه تصفیه آب
مهمترین مشخصه شلنگ تصفیه آب، کیفیت بالای آن است. یکی از نشانههای کیفیت این محصول، دارا بودن استاندارد مواد خوراکی است. در واقع همین استاندارد است که این شیلنگها را از محصولات مشابه که برای آبرسانی کولر و… استفاده میشوند، متمایز میکند. کیفیت این محصول تا جایی اهمیت دارد که اگر به جای آن از شلنگهای دیگر استفاده شود، تأثیر آن در بو و طعم آب آشامیدنی ملموس خواهد بود.
شیلنگ آب تصفیه معمولاً در رنگ سفید تولید و استفاده میشود. اما استفاده از رنگهای دیگر در سیستم تصفیه آب این امتیاز را دارد که شناسایی بخشهای مختلف را برای کاربر آسانتر میکند. به همین دلیل این شلنگها در رنگهای دیگری هم تولید میشوند؛ رنگهایی مانند زرد، آبی، قرمز و مشکی. البته همه این رنگها باید استاندارد مجاز برای مواد خوراکی را داشته باشند.
ویژگی شلنگ دستگاه تصفیه آب
مهمترین ویژگی شلنگ دستگاه تصفیه آب مقاومت بالای آن است. از آنجایی که تمام جریانات در دستگاه تصفیه آب از طریق شلنگها انجام میشوند، استحکام آنها میتواند در میزان کارایی این دستگاه تعیینکننده باشد. در کنار استحکام بالا، قابلیت انعطاف این شلنگها نیز مصرفکننده را مطمئن میکند که با قرار دادن آنها زیر سینک مشکلی رخ نخواهد داد.
ویژگی دیگر شیلنگ تصفیه آب تحمل بالای آن در برابر فشار آب است. شدت تحمل آنها در انواع مختف متغیر است. در مورد شلنگهای خانگی تحمل را تا 120 PSI داریم. اما در مورد شلنگهای صنعتی این عدد به 140 PSI میرسد.
طریقه نصب شیلنگ های تصفیه آب
برای نصب انواع دستگاه تصفیه آب تقریباً باید یک سری مراحل واحد و مشخص را طی کنیم تا دستگاه به آب لولهکشی متصل شود. اما در این سیستم، این شلنگها هستند که نصبشان بیشترین دقت را میخواهد. اگر شلنگها درست نصب نشوند، دستگاه به طور مداوم قطع و وصل میشود و این امر بازدهی آن را کاهش میدهد یا در مواردی حتی باعث سوختن موتور دستگاه میشود.
قبل از این که نصب شلنگ تصفیه آب را شروع کنید، باید چند فیلتر تصفیه آب مختلف را نصب کنید (پلی پروپیلن، کربن اکتیو گرانول فعال، کربن فشرده، ممبران، فیلتر پست کربن، فیلتر مینرال معدنیساز، فیلتر قلیاییکننده آب آشامیدنی و فیلتر آکسیژنساز). بعد از آن میتوانید شلنگهای اتصال را راهاندازی کنید.
سازوکار کل شلنگهای سیستم تصفیه آب به این ترتیب است که از آب شهری یک انشعاب به ورودی دستگاه میگیریم. سپس برای برداشت و مصرف آب تصفیهشده، از یک شیر خروجی روی سینک ظرفشویی استفاده میکنیم. در کنار این اتصالات نیز باید یک خروجی مختص پساب داشته باشیم که وارد فاضلاب میشود.
دقت کنید که موقع اتصال جریان ورودی آب، حتماً باید جریان آب سرد را انتخاب کنید. چراکه آب گرم میتواند باعث نشتی اتصالات شود و به آنها آسیب بزند.
نقشه و مدار لوله کشی و مسیر شیلنگ دستگاه تصفیه آب خانگی
دستگاه تصفیه آبی که زیر سینک متصل میشود، سه خروجی و ورودی دارد که هر یک از آنها با شلنگ مخصوص به دستگاه متصل میشوند. اما چطور باید شلنگها را به این درگاهها متصل کنیم؟ در مجموع در این سیستم 4 شیلنگ تصفیه آب لازم داریم که کاربردشان عبارت است از:
- اتصال شیر ورودی به دستگاه
- وصل کردن محدودکننده جریان فاضلاب و بست فاضلاب
- وصل کردن شیر برداشت روی سینک
- اتصال سه راهی شیر قطع سریع روی منبع
در ادامه نحوه نصب این شلنگها را میبینیم.
1- شلنگ اتصال شیر ورودی به دستگاه
اولین شیلنگ آب تصفیه را طوری نصب میکنیم که آب را وارد دستگاه کند. درست نصب کردن این شلنگ از آن جهت حائز اهمیت است که میتواند روی فشار آب تأثیر بگذارد. همینطور اتصال اشتباه آن میتواند دستگاه را بارها خاموش و روشن کند. در نتیجه احتمال سوختن موتور دستگاه بیشتر میشود.
برای نصب این شلنگ، یک سر آن را به شیر پیسوار «آب سرد» زیر سینک ظرفشویی وصل کنید (یا به هر قسمتی که قرار است آب جاری را وارد دستگاه کند). سر دیگر را نیز به قسمت ورود آب به دستگاه متصل کنید.
2- شلنگ محدودکننده جریان فاضلاب
برای نصب این شلنگ تصفیه آب، ابتدا باید به کمک دریل سوراخی به قطر 7 میلیمتر را روی لوله فاضلاب ایجاد کنید. سپس بست فاضلاب را دور لاله فاضلاب ببندید. یک سر شلنگ را داخل این بست قرار دهید و برای محکم کردن آن از مهره استفاده کنید. سر دیگر این شلنگ را به کپسول فاضلاب وصل کنید و آن را هم به روش مشابه محکم کنید.
دقت کنید که اول باید مطمئن شوید که راه خروجی فاضلاب باز است و بعد دستگاه را فعال کنید. در غیر این صورت ممکن است دستگاه آسیب ببیند.
3- وصل کردن شیر برداشت روی سینک
در این مرحله ابتدا با دریل یک سوراخ 12 میلیمتری روی سینک ایجاد کنید. بعد شیر برداشت را از سری که رزوه دارد، در محل سوراخشده قرار دهید. از مهرههایی که در بستهبندی دارید کمک بگیرید تا شیر را از بالا و زیر سینک محکم کنید.
حالا شلنگ را در مهرهای جا بیندازید که سوراخ کوچکتری دارد. مهره را دور شلنگ قرار دهید و آن را به قسمتی از شیر که رزوه دارد ببندید تا محکم شود. سر دیگر این شلنگ را جایی که فیلترهای افقی را داریم و قسمت خروجی محسوب میشود وصل کنید.
4- اتصال سه راهی شیر قطع سریع روی منبع
اینجا آخرین شیلنگ آب تصفیه را داریم که از آن برای وصل کردن اتصال سهراهی شیر قطع سریع روی منبع استفاده میکنیم. در این مرحله به سادگی شیر مخزن را به ورودی مخزن ببندید. برای این کار یک سر شلنگ را به شیر مخزن متصل کنید. سپس سر دیگر آن را به سهراهی فیلتر پست کربن وصل کنید. حالا دستگاه آبشرینکن آماده کار است.
جمعبندی
استفاده از شیلنگ تصفیه آب غیراستاندارد و بیکیفیت نهتنها کارایی دستگاه تصفیه آب را مختل میکند؛ بلکه آب را به مادهای مضر تبدیل میکند. بنابراین توصیه اکید ما این است که برای تهیه این محصول و سایر اجزای سیستم تصفیه آب، حتماً عرضهکنندگان مجاز و مطمئن را انتخاب کنید.
پالایه سازان فرآیند توس با یک دهه فعالیت در حوزه تولید انواع فیلترها و سیستم تصفیه آب و بر پایه سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2015 و گواهی تایید کیفی محصولات مطابق با استاندارد اتحادیه اروپا (CE) از شرکت Alliance کشور کانادا، آماده عرضه انواع تجهیزات مربوط به دستگاه تصفیه آب خانگی و صنعتی است.