بزرگترین کارخانه تولید کننده انواع فیلترهای تصفیه آب
کارخانه تولید کننده انواع فیلترهای تصفیه آب
مشهد، میدان جانباز، برج پاژ، ساختمان اداری ۱، طبقه ۶، واحد ۶۱۴
فیلتر شنی

فیلتر شنی چیست؟

فیلتر شنی مخزنی استوانه‌ای شکل است که در سیستم های تصفیه آب با فشار بالا کار می‌کند. داخل مخزن از سیلیس یا شن با دانه‌بندی‌های مختلف استفاده می‌شود. فیلتر تصفیه آب شنی در بخش پیش تصفیه در دستگاه تصفیه آب صنعتی نصب می‌شود. کاربرد این فیلتر در حذف کدورت و ذرات معلق آب تا سایز حداکثر 50 میکرون است. جنس بدنه فیلتر شنی می‌تواند از مواد گالوانیزه، استیل یا فایبرگلاس باشد. انواع فیلتر شنی بر حسب پارامترهای مختلف متفاوت است. نحوه عملکرد این فیلتر، انواع سیلیس، مشخصات فنی فیلتر شنی و کاربردهای آن مطالبی است که در ادامه به آنها پرداخته می‌شود.
آنچه در این مقاله می خوانیم:
💎انواع فیلتر های شنی فیلتر شنی با بدنه پلاستیکی، فلزی و FRP
⭐انواع فیلتر های شنی به لحاظ تصفیه فیلتر شنی آرام، فیلتر شنی تند ثقلی، فیلتر شنی تند
📌انواع سیلیس فیلتر شنی نمره یک، نمره دو، نمره سه و نمره چهار
✔زمان تعویض بین 5 تا 7 سال

انواع فیلتر شنی

فیلتر تصفیه آب شنی را می‌توان بر اساس پارامترهای مختلف دسته‌بندی کرد. یکی از این پارامترها جنس بدنه فیلتر است. انواع فیلتر شنی بر اساس جنس بدنه شامل موارد زیر می‌شوند:

  • فیلتر شنی با بدنه فلزی

این نوع فیلتر تصفیه آب معمولا از جنس استیل یا فولاد ضد زنگ تولید می‌شود. به دلیل جنس بدنه در برابر خوردگی، فشار، ضربات و ارتعاشات مقاومت بالایی دارد. این نوع فیلتر شنی در صنایعی مانند نفت و گاز، صنایع شیمیایی و غذایی برای تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • فیلترهای شنی با بدنه FRP

بدنه این نوع فیلتر شنی از فایبرگلاس تقویت شده است. این ماده از ترکیب پلیمرها و الیاف شیشه ساخته می‌شود. وزن کم، مقاومت در برابر خوردگی و مواد شیمیایی این نوع فیلتر شنی را به گزینه‌ای مناسب برای تصفیه آب شهری و صنعتی تبدیل کرده است.

  • فیلترهای شنی با بدنه پلاستیکی

این نوع فیلتر شنی معمولا از PVC  ساخته می‌شود. این فیلترها به دلیل وزن سبک و مقاومت در برابر خوردگی برای استفاده در محیط‌های مرطوب مناسب هستند. با این حال در برابر ضربه مقاومت کمتری دارند و طول عمر آنها نیز نسبت به فیلتر شنی فلزی کم‌تر است.

انواع فیلترهای شنی از لحاظ تصفیه

فیلتر شنی بر مبنای نحوه عملکرد در فرایند دستگاه تصفیه آب می‌تواند به صورت زیر تقسیم‌بندی شود:

  • فیلتر شنی آرام (Slow Sand Filter)

فیلتر شنی آرام بدون نیاز به نیروی فشار می‌تواند آب را تصفیه کند. برای مثال اگر آب از بستر شنی به اندازه یک متر مربع با سرعت آرام حرکت کند، در مدت 24 ساعت می‌تواند 3 متر مکعب آب تصفیه شده تحویل دهد. این فیلترها برای محیط‌هایی که نیاز به آب تصفیه شده کم باشد مناسب هستند.

  • فیلتر شنی تند ثقلی (Rapid Sand Gravity Filter)

فیلتر شنی تند ثقلی، عملکردی مشابه نوع آرام دارد، ولی با این تفاوت که حجم آب بالای شن داخل مخزن باعث ایجاد فشار می‌شود. این فشار روی بستر شنی باعث عبور آب از درون بستر و تصفیه آن می‌شود. هم‌چنین مساحت بستر سیلیس در این نوع فیلتر شنی کمتر از فیلتر آرام است. این کوچک بودن بستر شن باعث می‌شود فیلتر در مدت زمان کوتاه‌تری نیاز به شستشو پیدا کند.

  • فیلتر شنی تند (Rapid Sand Pressure Filter)
فیلتر کارتریج صنعتی
مطالعه بیشتر

فیلتر شنی تند، از پرکاربردترین نوع فیلترهای شنی است که، بیش‌ترین کاربرد آن مربوط به محیط‌های صنعتی است. آب با فشار پمپ در سیستم وارد فیلتر شده و در مدت زمان کوتاهی از بستر سیلیس یا شن و نازل‌های داخل مخزن عبور می‌کند. در نهایت آب تصفیه شده بدون ذرات معلق و کدورت از انتهای فیلتر خارج می‌شود. این نوع فیلتر در سیستم‌های تصفیه آب اسمز معکوس با ظرفیت کوچک و متوسط کاربرد دارند.

فیلتر شنی استخر

فیلتر تصفیه آب شنی استخر نیز مخزنی استوانه‌ای است که، حاوی سیلیس یا شن برای تصفیه آب است. از نظر شکل فیلتر شنی استخر با فیلترهای شنی مورد استفاده در سیستم‌های تصفیه آب متفاوت است. فیلتر شنی استخر از مهم‌ترین روش‌های تصفیه آب استخر است. این فیلتر ذرات معلق تا اندازه 50 میکرون و کدورت آب را کاهش می‌دهد.

افت فشار کم، کاربرد آسان، هزینه تعمیر و نگهداری پائین، قابلیت بک واش یا شستشوی معکوس از ویژگی‌های منحصر به فرد فیلتر شنی استخر است. این ویژگی‌ها باعث شده است فیلتر شنی استخر نسبت به دیگر روش‌های تصفیه آب استخر بیش‌تر مورد استقبال قرار گیرد.

مشخصات فنی فیلتر شنی

فیلترهای شنی در ابعاد و ظرفیت‌های مختلف تولید می‌شوند. مشخصات فنی این فیلترها که در زمان خرید و نصب در سیستم تصفیه آب به شما برای انتخاب فیلتر مناسب کمک می‌کند، شامل موارد زیر است:

  • محدوده آبدهی (متر مکعب در ساعت): منظور مقدار آبی است که فیلتر می‌تواند در یک ساعت تصفیه کند. فیلترهای شنی معمولا با  ظرفیت‌های 5 تا 150 متر مکعب در ساعت تولید می‌شوند.
  • ابعاد فیلتر شنی: ابعاد این فیلترها به صورت قطر* ارتفاع بیان می‌شود. با توجه به ظرفیت تصفیه فیلتر شنی، انواع آن دارای ابعاد مختلفی است.
  • مقدار سیلیس مورد نیاز: مقدار سیلیس با توجه به حجم مخزن فیلتر شنی و بر حسب کیلوگرم بیان می‌شود.
  • سایز اتصالات (اینچ): سایز اتصالاتی که به فیلتر شنی متصل می‌شود، شامل شیر فیلتر شنی.
  • سایز ورق: ضخامت ورقی که برای ساخت بدنه فیلتر استفاده می‌شود که، معمولا بین 3 تا 8 میلی‌متر است.

انواع سیلیس فیلتر شنی

سیلیس یا شن عنصر اصلی در فیلتر تصفیه آب شنی است که، آب را تصفیه می‌کند. انواع سیلیس فیلتر شنی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • شن سیلیس یا سیلیس کوارتز: متداول‌ترین سیلیس مورد استفاده در فیلتر شنی است.
  • شن آنتراسیت: که به رنگ سیاه است.
  • شن یا سیلیس فشرده: دارای ترکیبات تیتانیوم است.

از نظر دانه‌بندی نیز انواع سیلیس شامل موارد زیر می‌شود:

  • سیلیس نمره یک با قطر دانه‌بندی بین 0.5-1.5 میلی‌متر
  • سیلیس نمره دو با قطر دانه‌بندی بین 2-3.5 میلی‌متر
  • سیلیس نمره سه با قطر دانه‌بندی بین 4-8 میلی‌متر
  • سیلیس نمره چهار با قطر دانه‌بندی بین 8-12 میلی‌متر
تعویض فیلتر تصفیه آب
مطالعه بیشتر

علاوه بر این، انواع سیلیس از نظر کیفیت نیز می‌تواند به سه دسته، سیلیس درجه یک یا ممتاز، درجه دو و درجه سه تقسیم‌بندی شود.

موارد مصرف فیلتر شنی

موارد استفاده از فیلتر شنی بسیار گسترده است که، مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر می‌شود:

  1. تصفیه آب رودخانه و چاه
  2. تصفیه آب استخر پرورش ماهی
  3. تصفیه آب صنایع مختلف
  4. فرایند تصفیه آب نیروگاه‌ها
  5. تصفیه آب شرب
  6. تصفیه آب برج‌های خنک کننده

نحوه عملکرد فیلتر شنی

نحوه عملکرد فیلتر تصفیه آب شنی به این صورت است که، ابتدا آب با فشار از بالای مخزن وارد می‌شود. آب در اثر فشار پمپ به سمت پایین بستر شن حرکت می‌کند. در زمان عبور از بستر، شن و ماسه و ذرات معلق آلاینده آب در میان حفره‌های بستر سیلیس به دام می‌افتند. در نهایت آب تصفیه شده توسط نازل‌های کف مخزن از آن خارج می‌شود.

ترتیب قرار گرفتن دانه‌بندی سیلیس در مخزن، از سیلیس درشت در کف مخزن شروع و به سیلیس ریز در بالای مخزن می‌رسد. علت این لایه‌بندی است که، سیلیس درشت از گرفتگی بر روی نازل جلوگیری می‌کند.

نحوه نگهداری از فیلتر شنی

برای نگهداری از فیلتر شنی باید شرایط آب و هوایی مختلف در نظر گرفته شود. برای مثال باید از یخ زدن فیلتر در فصول سرد سال جلوگیری شود. علاوه بر این، عملیات بک واش یا شستشوی معکوس فیلتر شنی نیز اهمیت زیادی دارد.

سیلیس داخل مخزن فیلتر، بعد از مدتی در اثر اشباع شدن با آلاینده‌های آب، قابلیت خود در به دام انداختن آلاینده‌ها را از دست می‌دهد. در این شرایط باید عملیات بک واش با جریان معکوس آب در مخزن انجام شود. به این صورت که آب خلاف جهت معمول از پایین مخزن وارد بستر سیلیس شده و با بر هم زدن بستر، ذرات آلاینده را از آن خارج می‌کند. به این ترتیب فیلتر شنی می‌تواند مجددا در فرایند تصفیه مورد استفاده قرار گیرد.

بعد از گذشت چندین سال نیز باید بستر سیلیس داخل مخزن به طور کامل با سیلیس جدید تعویض شود.

زمان تعویض انواع فیلترهای شنی

طول عمر بستر سیلیس فیلتر شنی بین 5 تا 7 سال است. بعد از این مدت بستر سیلیس با آلاینده‌های آب اشباع شده و آب با دشواری می‌تواند از بستر عبور کند. بنابراین، در فاصله هر 5 سال یک بار لازم است که، بستر سیلیس فیلتر شنی را تعویض کنید.

این مدت زمان بسته به میزان مصرف آب تصفیه شده توسط فیلتر، میزان آلایندگی آب و انجام بک واش با فاصله زمانی مناسب می‌تواند متفاوت باشد.

روش اولترافیلتراسیون یا فراپالایش در تصفیه آب
مطالعه بیشتر

قیمت فیلتر شنی

قیمت فیلتر شنی بر حسب جنس، ابعاد یا ظرفیت، نوع اتصالات و مقدار سیلیس مورد نیاز محاسبه می‌شود. هم چنین قیمت این فیلترها می‌تواند در برندها و فروشگاه‌های مختلف متفاوت باشد. با توجه به این که فیلترهای شنی بر حسب نیاز و نوع کاربرد مشتری طراحی و تولید می‌شوند، می‌توانید از طریق تماس با کارشناسان پالایه سازان فرآیند توس از قیمت به روز محصول مورد نظرتان اطلاع پیدا کنید.

نکات مهم در خرید فیلتر شنی

دانستن نکات زیر در زمان خرید فیلتر شنی می‌تواند به شما کمک کند:

  • سایز مخزن: با توجه به میزان آب تصفیه شده مورد نیاز، باید مخزنی با سایز مناسب را انتخاب کنید.
  • جنس مخزن: با توجه به نوع کاربرد و شرایط محیطی نصب فیلتر باید از جنس مناسب فیلتر شنی استفاده کنید.
  • پوشش بدنه: پوشش بدنه در جلوگیری از پوسیدگی مخزن اهمیت زیادی دارد. برای این منظور معمولا از رنگ اپوکسی سه لایه استفاده می‌شود.
  • نوع و میزان سیلیس: سیلیس با دانه‌بندی‌های مختلف در مخزن فیلتر شنی استفاده می‌شود. مقدار آن نیز به ظرفیت فیلتر بستگی دارد.

خرید انواع فیلتر شنی

پس از بررسی نکات مهم در خرید فیلتر تصفیه آب شنی، گام مهم بعدی انتخاب فروشگاه یا وب سایت معتبر فیلتر تصفیه آب است. این مجموعه‌ها در ارتباط مستقیم با تامین‌کنندگان یا تولیدکنندگان قرار دارند. این باعث اطمینان از اصالت محصول شده و هم‌چنین قیمت نهایی محصول را نیز کاهش می‌دهد.

هم‌چنین اغلب این مجموعه‌ها، امکان مشاوره برای انتخاب و خرید محصول مناسب را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند. این موضوع باعث اطمینان خاطر خریدار و سرعت در فرایند خرید محصول می‌شود.

سوالات متداول

آیا فیلتر رزین همان فیلتر شنی است؟

فیلتر رزین با عنوان فیلتر سختی‌گیر نیز شناخته می‌شود. این فیلتر از مخزنی مانند مخزن فیلتر شنی تشکیل شده است، اما عملکرد آن با فیلتر شنی متفاوت است. در مخزن فیلتر رزین از رزین سختی‌گیر استفاده می‌شود. رزین سختی‌گیر با فرایند تبادل یونی، عوامل سختی آب را حذف و آن را نرم می‌کند.

تجهیزات فیلتر شنی شامل چه مواردی است؟

فیلتر شنی از اتصالات، شیر کنترلی، مخزن و سیلیس تشکیل شده است. شیر کنترلی می‌تواند بسته به نوع کاربرد، از نوع دستی یا اتوماتیک باشد.

فیلتر شنی چه آلاینده‌هایی را از آب حذف می‌کند؟

فیلتر شنی برای حذف ذرات معلق تا اندازه 50 میکرون و کدورت آب کاربرد دارد. این فیلتر معمولا در کنار دیگر فیلترهای تصفیه آب برای فیلتراسیون کامل آب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پالایه سازان توس
پالایه سازان توس

کارخانه پالایه سازان توس بهترین تولید کننده فیلتراسیون و تصفیه است. صادر کننده نمونه استان خراسان. بزرگ ترین تولید کننده خاورمیانه

فیلتر ممبران صنعتی ۸ اینچ

25,000,000 تومان

/5
فیلتر ممبران صنعتی ۴ اینچی

10,000,000 تومان

/5

172,000 تومان

/5
پک ۳ عددی بلوویو

145,000 تومان

/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
حساب من

برای استعلام قیمت

1- انواع فیلترهای تصفیه آب

2- دستگاه تصفیه آب

با شماره تماس بگیرید.