عوارض عوض نکردن فیلتر یخچال | کم شدن فشار آب خروجی، گرفتگی سیستم آبرسانی یخچال، خراب شدن شیر برقی ساید، آلودگی میکروبی یخچال و فیلتر و … |
بهترین زمان تعویض فیلتر یخچال ساید |
هر 6 ماه یکبار |
مزایا تعویض فیلتر یخچالی | افزایش کیفیت اب، حفظ سلامتی، جلوگیری از ورود انگل و میکروب |
چرا فیلتر آب یخچال باید تعویض شود؟
در یخچالهای ساید به دلیل اتصال مستقیم یخچال به شیر آب لولهکشی برای حفظ سلامت بیشتر، آب از فیلترهای مخصوص عبور داده میشود. در واقع فیلتر آب میتواند رسیدن آب به آب سردکن بدون وجود هیچ ناخالصی را تضمین کند. با این وجود مدت زمانی پس از جریان مداوم آب، ناخالصیهای پیشبینی نشده از قبیل کلر و یا عناصر دیگر درون فیلتر به دام افتاده و موجب کاهش راندمان آن میشوند.
اگر فیلتر آب را دیر تعویض کنید، این ناخالصیها از فیلتر عبور کرده و وارد آب سردکن میشوند که در نتیجه آن میتوانید تغییر طعم آب را به خوبی احساس کنید. یکی از دلایل مهمی که باید فیلتر آب را به موقع و در زمان تعیینشده تعویض کنید نیز همین مسئله است. برخی از یخچالها مجهز به فناوریای هستند که میتواند زمان مناسب برای تعویض فیلتر آب را به شما نشان دهد.
زمان تعویض هر فیلتری بنا بر نوع آن متفاوت خواهد بود. به طور مثال اگر فیلتری تنها ناخالصیهای خاص مانند کلر را فیلتر میکند میتوانید تا 6 ماه از آن استفاده کرده و پس از آن به تعویض فیلتر اقدام کنید. در شرایط دیگر اگر آب ناخالصیهای غیرمنتظرهای داشته باشد فیلتر بیش از حد انتظار فعالیت خواهد کرد. در این شرایط بهتر است برای داشتن بهترین عملکرد فیلتر تصفیه آب را پس از گذشت 5 تا 6 ماه تعویض کنید.
عوارض عوض نکردن فیلتر یخچال ساید چیست؟
سرویس و نگهداری صحیح از فیلتر تصفیه آب حتی از خرید آن هم مهمتر است. گاه افرادی که برای حفظ سلامتی بیشتر خود و خانواده از فیلتر تصفیه آب استفاده کردهاند به دلیل تعویض دیر بهنگام فیلتر دچار صدمات و خسارات بیشتری شدهاند. توجه داشته باشید که فیلتر تعویض آب تا زمانی که سالم بوده و به درستی کار کند میتواند تمام ناخالصیها و معضلات آب را از بین ببرد؛ اما زمانی که اشباع شود تمام آلودگیها و ناخالصیها را به آب بازگردانده و به مشکلی جدید تبدیل میشود.
عوض نکردن به موقع فیلتر یخچال ساید نیز عوارض گوناگونی به همراه خواهد داشت که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:
مطالعه بیشتر: دستگاه تصفیه آب
کم شدن فشار آب خروجی
در یخچال برای آبرسانی از لولههای 6 و 8 میلیمتری استفاده میشود که قطر داخلی آنها بسیار کمتر است. یکی از عوارض عوض نکردن فیلتر یخچال ساید عبور کردن آلودگی و شن و ماسه از فیلتر و رسوب بستن درون لولههای آبرسانی است که میتواند افت شدید فشار آب را به دنبال داشته باشد.
گرفتگی سیستم آبرسانی یخچال
یکی از وظایف مهم فیلتر یخچال حذف شن و ماسه و ذرات معلق از آب است. اگر فیلتر یخچال به موقع تعویض نشود دیگر قادر به حذف گل و لای و ذرات آلودگی از آب نخواهد بود. وجود این دسته از آلودگیها در آب میتواند به سرعت تمام سیستم آبرسانی یخچال را پوشانده و مجراهای عبور آب را تنگ کند. اگر در تعویض فلیتر تصفیه آب سهلانگاری کنید در نهایت باید هزینه بیشتری برای تعویض سیستم شلنگکشی یخچال نیز پرداخت کنید.
خراب شدن شیر برقی ساید
در یخچالهای ساید از شیرقطعکن برقی برای باز یا بسته کردن مسیر آب استفاده میشود. گرفتگی لولهها و کاهش فشار آب خروجی موجب کارکر طولانیمدت شیر برق و در نهایت سوختن آن میشود. علاوه بر این به خاطر داشته باشید که شن و ماسه میتوانند عملکرد شیر برقی را با اختلال مواجه کنند.
آلودگی میکروبی یخچال
از دیگر عوارض عوض نکردن فیلتر یخچال ساید بروز آلودگی میکروبی و رشد و تکثیر باکتری و ویروس در لجن و رسوب ایجاد شده در سیستم آبرسانی است. ایجاد جلبک و خزه در اثر ورود آلودگیهای گوناگون میتواند موجب به خطر افتادن سلامت این بخش شود. با بروز این مشکل باید سیستم آبرسانی یخچال اسیدشویی شده و سیستم شلنگکشی نیز تعویض شود.
آلودگی میکروبی فیلتر
با تعویض نکردن فیلتر تصفیه آب، این بخش به مرور اشباع شده و به محل مناسبی برای رشد انواع انگل و میکروارگانیسمهای بیماریزا تبدیل میشود. به خاطر داشته باشید که باکتریها در فیلتر آب کهنه به سرعت رشد کرده و پس از مدتزمان کوتاهی یک کلونی از موجودات بیماریزا در این محل تشکیل میشود. این آلودگیها به راحتی در آب خروجی منتشر میشوند و میتوانند سلامت اعضای خانواده را به خطر اندازند.
حذف نشدن مواد شیمیایی
فیلتر تصفیه آب ساید اگر سالم باشد قادر است کلر، سموم شیمیایی، و آفتکشهای کشاورزی را از آب حذف کند. با تمام شدن عمر فیلتر، کربن فیلتر خاصیت جذب خود را از دست داده و دیگر نمیتواند سموم و مواد شیمیایی مضر موجود در آب را حذف کند. در نتیجه تمام این سموم وارد آب آشامیدنی شما خواهند شد.
رنگ، بو، و طعم نامناسب آب
فیلتر سالم باید بتواند بو و طعم احتمالی آب را نیز حذف کند. اما اگر فیلتر اشباع شود ممکن است علاوه بر حذف نکردن بو و طعم آب، بوی نامطبوع فاضلاب را نیز به آن اضافه کند. در نهایت ممکن است آب آشامیدنی خروجی رنگ، طعم، و بوی ناخوشایندی داشته باشد.
تولید یخهای تیره و کدر
از دیگر وظایف یخچالهای ساید تولید یخهای شفاف است. از جمله عوارض عوض نکردن فیلتر یخچال ساید میتوان به آلوده شدن آب و کدر و تیره شدن یخها در نتیجه آن اشاره داشت.
بهترین زمان تعویض فیلتر یخچال ساید
بهترین زمان برای تعویض انواع فیلتر یخچالی هر 6 ماه یکبار می باشد.