چرا آب تصفیه شده تلخ است؟
طبق شکایات بسیار در برخی از مناطق مردم با تلخی آب تصفیه شده مواجه شدهاند که بابت مصرف آن نگران شدهاند. معمولاً زمانی که شما چنین احساسی از مزه و طعم آب تصفیه شده دارید در اولین نگاه به دستگاه تصفیه آب خود مضنون میشوید که البته بی تأثیر هم نخواهد بود. اما در ابتدا بهتر است با دلایل ایجاد کننده طعمهای مختلف در آب آشامیدنی آشنا شوید.
دلایل ایجاد کننده طعم تلخی میتواند منشاهای مختلفی داشته باشد. معمولاً وقتی آب آشامیدنی طعم تلخی دارد، سطح Ph آب پایین است. هنگامیکه سطح Ph پایینتر از حد نرمال باشد، آب نرم در نظر گرفته میشود و میتواند باعث ایجاد طعم تلخی در آب شود. بسته به میزان تغییرات Ph نیز آب میتواند خطراتی برای سلامتی ایجاد کند. بنابراین در صورت مشاهده تلخی موجود در آب آشامیدنی خود باید این موضوع را پیگیری کنید و منشا آن را بیابید. برای مشاهده انواع فیلتر تصفیه آب (فیلتر کربنی( فیلتر کربن بلاک، فیلتر کربن گرانول) فیلتر نخ تابیده و پک فیلتر) کلیک کنید.
چرا Ph؟
Ph اولیه برای اندازه گیری اسیدیتیه یا قلیایی بودن مایعات و در اینجا برای آب استفاده میشود. به عنوان مثال آب خالص دارای 7 Ph است و عملاً در این مقدار خنثی در نظر گرفته میشود. با کاهش این مقدار یعنی Phهای کمتر از 7 آب دارای خاصیت اسیدی و مقادیر بالاتر از 7 دارای خاصیت قلیایی است. طبق استانداردهای جهانی مقادیر مجاز Ph برای مصرف آب آشامیدنی باید مابین 6.5 تا 8.5 باشد. زمانیکه Ph آب به پایینتر از حد مجاز خود یعنی کمتر از 6.5 میرسد آب اصطلاحاً نرم میشود.
آب نرم نیز مشکلاتی را به همراه دارد از جمله ارتباط آن با فلزاتی همچون آهن، منگنز، مس و سرب افزایش و سبب به خطر انداختن سلامتی میشود. به همین دلیل اغلب اوقات پیشنهاد میشود که از دستگاههای تصفیه آب خانگی استفاده کنید. زیرا این دستگاه ها همواره میزان Ph آب را متعادل نگه میدارند. در مقابل با بالا رفتن Ph آب بیشتر از حد مجاز خود یعنی بالاتر از 8.5 آب سخت در نظر گرفته میشود. آب سخت خطری برای سلامتی ایجاد نمیکند، اما میتواند در ساختار و ظاهر آب تخلخل ایجاد کند.
تلخی آب و انواع آن
دلایل تلخی ایجاد شده در طعم آب تصفیه شده میتواند در درجات مختلف باشد. در ادامه با همراه باشید تا با تمامی این دلایل بیشتر آشنا شوید. مزه تلخی در ابتدا میتواند به دلایل قبل از رسیدن به مسیر تصفیه باشد. یعنی آب آشامیدنی شما قبل از اینکه به دستگاه تصفیه آب برسد دچار چنین مزهای شده باشد. این مزه میتواند ناشی از سطح بالاتر از حد نرمال کل جامدات محلول یا همان میزان بالای tds آب باشد که مواد معدنی محلول در آب هستند. که در ابتدا با اندازه گیری آب خروجی لوله کشی و تعین میزان tds آن میتوانید به آن پی ببرید.
در علت دوم مربوط به نحوه تصفیه آب است و به این گونه که زمانی که آب بیش از حد تصفیه میشود و درصد بسیار بالایی از املاح خود ار از دست میدهد دچار مزه تلخی میشود. در این مورد تلخی آب مشکلی برای سلامتی شما بوجود نخواهد آورد و فقط میتوان گفت که از نظر مزه خوشایند نخواهد بود. این نوع تلخی خود به دو دسته تلخی زیاد و تلخی کم دسته بندی میشوند. در تلخی شدید آب پس از تصفیه به محض رسیدن آب به دهان مزه تلخی بسیار شدید به همراه گندیدگی را از آن احساس خواهید کرد. در نوع دوم یعنی تلخی با شدت کمتر زمان نوشیدن آب در پایان مزهای گس و تلخی را در دهان خود احساس خواهید کرد.در این نوع بیشتر در افرادی که از دستگاههای تصفیه آب استفاده میکنند مشاهده شده است. همانطور که میدانید آب مناطق مختلف به دلیل املاح موجود در آنها متفاوت است. حتی انواع آبهای آشامیدنی اعم از آبهای پشت سد، آب چاه، چشمه و … از نظر میزان و حتی نوع املاح موجود در آنها متفاوت است.
علت تلخی آب تصفیه با دستگاههای تصفیه خانگی
یکی از رایجترین دلایل تلخی آب تصفیه مربوط به تصفیه توسط دستگاههای خانگی و مراحل آن است. از مهمترین علت این اتفاق میتوان به وجود و نبود شیرهای میکس در دستگاههای تصفیه آب اشاره کرد. وجود این شیرها برای تمامی دستگاههای تصفیه بسیار ضروری است و با آن میتوان مقدار کیفیت و سختی آب را تعیین و از تلخ شدن آن جلوگیری کرد. در اغلب دستگاههای تصفیه آب خانگی از دستگاههای پنج مرحلهای استفاده میشود که متأسفانه همین امر سبب تلخ شدن آب میشود.بهتر است از دستگاههای شش مرحلهای جهت تصفیه آب خانگی خود استفاده کرد.برای اطلاعات درباره فیلتر ممبران خانگی کلیک کنید.
راه حل رفع تلخی آب تصفیه
همانطور که توضیح داده شد تلخی آب میتواند به علت املاح موجود در آب و یا تصفیه بیش از اندازه آن توسط فیلترهای تصفیه آب خانگی باشند. از طرفی تلخی آب نشانه خطرناک بودن آن نیست اما میتواند با مصرف دراز مدت آن با کمبود املاحی که دارد زیان بار باشد. به همین دلیل باید به دنبال راه چاره بود. در زیر 2 راهکار مناسب جهت رفع تلخی آب تصفیه ذکر شده است:
- استفاده از فیلترهای مواد معدنی مانند فیلترهای مینرال یا فیلترهای قلیایی در مرحله ششم تصفیه آب است. با قرار دادن این فیلترها در دستگاه تصفیه آب خود میتواند میزان آب را در مراحل پایانی کنترل و از تلخ شدن آن جلوگیری نمایید.
- به کار بردن شیر میکس در دستگاه تصفیه خانگی. شیر میکس قطعهای است که آب را بعد از تصفیه و طی کردن مراحل اول تا سوم با از دست دادن تمامی املاح خود قبل از رسیدن به فیلتر ممبران میسنجد و در صورت تلخی بالای آن از این امر جلوگیری کرده و با مزه شیرینتری آب را تصفیه میکند.
سخن پایانی
در نهایت اگر به دنبال یک دستگاه تصفیه آب مناسب و استاندارد هستید میتوانید انواع دستگاههای تصفیه و فیلترهای تصفیه آب را در سایت پالایه سازان توس مشاهده کنید و آنها را با مناسبترین قیمت خریداری نمایید. امیدواریم در این مطلب توانسته باشیم نکات مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشیم. در نهایت برای رفع تلخی و مزههای بد آب تصفیه شده خود میتوانید با قرار دادن فیلترهای مناسب درون دستگاه تصفیه آب خود این مشکل را برطرف کنید. همچنین باید فیلترهای خود را سر موقع مناسب تعویض نمایید زیرا آب آشامیدنی شما ارتباط مستقیم با سلامتی شما دارد.