در اغلب موارد، مشکل به خرابی فیلتر ممبران بر میگردد و به راحتی با تعویض آن میتوان شوری آب خروجی را برطرف کرد. بسیاری از دیگر عوامل شوری آب دستگاه تصفیه آب را نیز میتوان با تعویض به موقع فیلترهای تصفیه آب برطرف کرد. علاوه بر این، بررسی بخشهای مختلف دستگاه شامل اورینگها و اتصالات نیز میتواند از بروز این مسئله جلوگیری کند.
در اولین گام در صورتی که متوجه شور شدن آب خروجی از دستگاه شدید، حتما از کارشناسان تصفیه آب کمک بگیرید. تکنسینهای تصفیه آب با داشتن دستگاههای تست کیفیت آب میتوانند مشکل را در کمترین زمان ممکن برطرف کنند.
عوامل موثر بر شوری آب دستگاه تصفیه | خرابی فیلتر ها، غلظت بالای یون و سدیم در آب، کیفیت پایین آب شهری و … |
راه های رفع شوری آب تصفیه | تعویض فیلتر ها، نظارت بر فیلتر ممبران، اطمینان از عدم خرابی دستگاه |
عوامل موثر بر شوری آب دستگاه تصفیه
درست است که، آب در دستگاه تصفیه آب خانگی املاح و نمکهای خود را از دست میدهد؛ اما گاهی ممکن است متوجه شوری آب تولید شده توسط آن شویم. علت این شوری میتواند به دلیل غلظت بالای یونهای کلرید یا سولفات سدیم یا دیگر عوامل باشد. در صورتی که آب ورودی دارای غلظت بالای یونهای سولفات و کلرید باشد، ممکن است مقداری از آن در آب تصفیه شده توسط دستگاه موجود باشد.
علاوه بر این، در مناطق نزدیک ساحل، معمولا یونهای کلرید در آب وجود دارند که، باعث افزایش نمک و شوری آب میشوند. در صورتی که دستگاه تصفیه آب قدیمی باشد، میتواند باعث شوری آب خروجی از دستگاه شود.
خرابی فیلتر ممبران و عدم تعویض به موقع آن، همچنین نشتی اورینگها از دیگر عوامل تاثیر گذار در شور شدن آب تولیدی از دستگاه تصفیه خانگی است.
- غلظت بالای یونهای کلرید
در صورتی که، غلظت کلرید در آب ورودی به دستگاه تصفیه آب بالا باشد، فیلتر تصفیه آب نمیتواند آن را به طور کامل حذف کند. بنابراین طعم آب خروجی شور میشود. در مناطق ساحلی این مشکل رایج است.
- غلظت بالای سولفات
غلظت بالای سولفات، باعث شور شدن آب دستگاه تصفیه آب میشود. در مناطق صنعتی معمولا غلظت این ماده در آب بالاست و فیلتر تصفیه آب قابلیت از بین بردن حجم بالای سولفات را ندارد.
- سختی آب
سختی آب یعنی وجود عوامل یونی مانند کلسیم و منیزیم در آب که، میتواند باعث عدم فیلتراسیون کامل توسط دستگاه تصفیه آب شود. این عامل نیز میتواند در شور شدن آب دستگاه دخالت داشته باشد.
- عملکرد نادرست فیلتر ممبران
خرابی فیلتر ممبران، باعث میشود این فیلتر دیگر عملکردی در از بین بردن املاح و نمکها و کاهش TDS آب نداشته باشد. در نتیجه آب خروجی طعم شوری دارد. فیلتر ممبران مهمترین فیلتر تصفیه آب است که، در از بین بردن شوری آب نقش دارد. بنابراین، خرابی آن یکی از مهمترین علل شور بودن آب خروجی از دستگاه است.
- نشتی در اورینگها
اورینگها در اطراف فیلترها و اتصالات دستگاه قرار میگیرند. اگر اورینگها نشتی داشته باشند، باعث خارج شدن آب از اطراف فیلتر میشوند. در نتیجه آب فرایند تصفیه را به درستی طی نمیکند و باعث شور شدن آب خروجی میشود.
رفع شوری آب دستگاه تصفیه خانگی
برای از بین بردن شوری آب خروجی از دستگاه تصفیه آب، ابتدا باید علت یا علل آن را شناسایی کنید. دنبال کردن مراحل زیر میتواند به شما در تشخیص علت و برطرف کردن آن کمک کند:
- ابتدا به کمک سختیسنج یا TDS متر، سختی آب را اندازه گیری کنید. قسمتهای مختلف دستگاه مانند فیلتر ممبران، اتصالات اورینگ ها و شیر میکس را نیز بررسی کنید.
- اختلال در عملکرد فیلتر ممبران ناشی از عدم تعویض به موقع یا کیفیت پائین فیلتر، از مهمترین عوامل شوری آب دستگاه است. در این حالت با تعویض فیلتر ممبران میتوانید مشکل را حل کنید.
- فیلترهای تصفیه آب باید به صورت مرتب، بررسی و تعویض شوند. فاصله زمانی بررسی و تعویض فیلترها، به منطقه زندگی شما و میزان سختی آب ورودی به دستگاه تصفیه آب بستگی دارد.
- در صورتی که در مناطق ساحلی زندگی میکنید، ممکن است با شوری آب خروجی از دستگاه مواجه شوید. پیشنهاد کارخانه پالایه سازان این است که، در این مناطق فیلترهای تصفیه آب را هر 6 ماه یک بار تعویض کنید.
پرسشهای پرتکرار
آیا دلیل شوری آب شوره زدن موتور است؟
خیر. این شوره در اطراف موتور به دلیل وجود نمک در آب یا هوا است. این در صورتی است که، شوری آب نشان دهنده وجود مشکل در فرایند تصفیه آن است.
فیلتر ممبران میتواند دلیل شوری آب باشد؟
بله. فیلتر ممبران عامل اصلی در از بین بردن املاح، نمکها و کاهش TDS آب است. بنابراین خرابی و عدم تعویض به موقع آن میتواند باعث شور شدن آب دستگاه شود.