یونیزاسیون آب چیست؟
به فرآیند تولید یونهای مثبت و منفی در اثر عمل الکترولیز، یونیزاسیون آب میگویند. در این عمل، مولکولهای آب که به حالت شش وجهی منظم تبدیل شدهاند میتوانند بهراحتی از جداره سیتوپلاسمی سلولها عبور کند و در نتیجه سلولها با سرعت بیشتری هیدراته میشوند.
بدن برای تامین خود به انواع مختلفی از مواد معدنی نیاز دارد. دستگاه قلیایی کننده آب با داشتن خاصیت یونیزه کردن آب میتواند این مواد معدنی مفید را به آب منتقل کند و در نتیجه بدن از طریق نوشیدن این آب سرشار از مواد معدنی شود. به عبارتی در این دستگاه فیلتر قلیاییکننده و فیلتر یونیزه به صورت مکمل باهم کار میکنند و به این ترتیب آب خروجی علاوه بر قلیایی شدن، دارای درصد قابل توجهی از مواد معدنی مورد نیاز بدن میباشد.
ضمن اینکه از طریق فرآیند یونیزاسیون آب؛ بار منفی آب زیاد میشود که این مساله به آب خاصیت آنتیاکسیدانی میبخشد و همانطور که میدانید آنتیاکسیدان نقش اساسی در سلامت بدن ایفا میکند. همچنین طی فرآیند یونیزاسیون تمامی عناصر مضر از آب جدا میشود و به صورت پسآب از دستگاه خارج میشود.
بنابراین میتوان بیان کرد که به آبی که یونیزه شده، آب قلیایی نیز میگویند. وقتی سطح PH آب از 7 بیشتر باشد این آب قلیایی خواهد بود و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. آبهای قلیایی در دنیای تغذیه به آب آلکالین معروف بوده که با انجام یونیزاسیون عناصر مفید آن را جدا میکنند.
دستگاه آب قلیایی ساز چیست؟
در گذشته که دستگاههای تصفیه آب به فیلتر قلیایی و یونیزه مجهز نبودند، تنها آب را از آلودگیها و ناخالصیها تصفیه میکردند و آبی که در اختیار مصرفکننده قرار میگرفت از مواد معدنی کم و حالت اسیدی نسبتا بالا برخوردار بود. به همین دلیل همین مساله باعث شد که دستگاه قلیایی کننده آب تولید شود تا آبی که به مصرف کننده ارائه میدهد آبی با کمترین حالت اسیدی ممکن و یونیزه شده باشد.
دستگاه آب قلیاییساز به نوعی از فیلترهای قلیایی که از نوع آلکاین میباشد تجهیز شده است. این فیلتر میتواند ضمن حذف آلایندهها از آب و بازگرداندن مجدد مواد معدنی مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم و … که در طی مراحل قبل تصفیه توسط فیلترهای مختلف حذف شدهاند؛ با افزایش اکسیژن محلول در آب باعث کاهش اسیدیتهی آب گردد و در اصطلاح PH آب را تنظیم کند و در نهایت آب قلیایی که بهترین نوع آب برای بدن است را فراهم آورد.
فیلترهای تصفیه آب دیگری هم که در دستگاه تصفیه آب کاربرد دارد شامل: فیلتر نخ تابیده (یک نوع فیلتر الیافی)، فیلترهای کربنی (فیلتر بلاک و فیلتر کربن گرانول) و فیلترهای اینلاین (in-line) است.
درواقع این دستگاه آب قلیاییساز PH آب را در حدود 8 تا 9 تنظیم میکند که این مقدار PH همواره تاثیر بهسزایی در سلامت افراد میگذارد، به همین دلیل است که امروزه استفاده از این دستگاه در بین مردم با استقبال زیادی روبهرو شده است.
باید خاطر نشان کرد که همه مایعات بخصوص آب همگی دارای PH هستند که عددی بین 14-0 را به خود اختصاص میدهد. این عدد میزان غلظت یونهای هیدروژن محلول در مایع مورد نظر است. اگر PH مایع 7 باشد نشان دهنده خنثی بودن آن است. هر چه مقدار این عدد کمتر باشد به سمت اسیدی بودن رفته و اگر از آن زیادتر باشد مایع قلیایی خواهد بود.
روشهای تهیه آب قلیایی توسط دستگاه قلیایی کننده آب
در هر کدام از دستگاههای قلیایی کننده آب، تهیه آب تصفیه شده به صورت متفاوت انجام میشود. در یک بررسی که روی آب کشور خودمان ایران صورت گرفته در یافتهاند که PH آن بین 6 تا 5/8 بوده که بسته به منطقهای که در آن زندگی میکنید این میزان متفاوت است.
مثلا عواملی مانند بارندگی، باد و… میتواند روی میزان قلیایی یا اسیدی شدن آب تاثیر گذار باشد. پس همیشه آب مصرفی لولهکشی قابل مصرف و مناسب نیست. همانطور که پیشتر اشاره شد یکی از بهترین تصمیمها برای داشتن آب آشامیدنی سالم استفاده از دستگاه قلیایی کننده آب خواهد بود.
از همین رو روشهای مختلفی برای تصفیه و قلیایی کردن آب وجود دارد. که در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد.
بعضی از این دستگاهها از صفحات الکتریسیتهای تشکیل شدهاند که آب هنگامی که برروی این صفحات قرار میگیرد با بخار شدن به دو قسمت تبدیل میشود. قسمتی که با H+ غنی شده آب اسیدی بوده و قسمت دیگر که با هیدروکسیل –OH غنی شده همان آب قلیایی مورد نظری است که به خروجی دستگاه منتقل میشود تا بهعنوان آب شرب سالم، گوارا و باکیفیت مورد استفاده قرار گیرد.
روش دیگر کاربردی و سادهتر از روش پیشین است. به این صورت که آب پس از اینکه در مراحل قبلی و توسط فیلترهای دیگر تمامی آلایندهها و ناخالصیهای آن حذف شد از فیلترهای شنی که غنی از کاتیونهای مواد معدنی است عبور میکند و قلیایی میشود.
حال اگر بخواهیم بین این دو روش آب قلیاییساز مقایسهای صورت پذیرد باید اشاره کرد که:
- قیمت دستگاههای آب قلیایی کن مجهز به صفحات الکتریسیته نسبت به نوع کاتیونی بیشتر است، زیرا تکنولوژی بهکار رفته در آن بیشتر و پیشرفتهتر است.
- دستگاههای دارای صفحات الکتریسیتهدار تنها با نیروی برق کار میکنند و علاوه بر آن مصرف برق نسبتاً بالایی هم دارند.
- فیتلرهای نوع کاتیونی ضمن اینکه از هزینه کمتری برخوردارند، میتوانند بدون برق هم کار کنند.
بنابراین بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که بهترین نوع فیلترهای دستگاه قلیایی کننده آب همان فیلترهای ماسهای و شنی هستند چون آب فقط زمانی که در جریان آنیونها و کاتیونها قرار بگیرد، قلیایی میشود.
فواید آب قلیایی چیست؟
بسیاری از افراد در طول روز غذاهای اسیدی زیادی مصرف میکنند که برای به تعادل رسیدن سطح PH خون، باید مواد معدنی مانند: منیزیم، کلسیم و … از استخوان و دندانها خارج و وارد خون شود.
با مصرف آب قلیایی از بیماریهایی که در نبود این مواد معدنی ایجاد خواهد شد جلوگیری خواهید کرد. این آب را میتوانید با دستگاه قلیایی کننده آب بدست آورید که در زیر به فواید آن اشاره میکنیم:
- جلوگیری از بیماریهای مربوط به اختلال در مفاصل مانند: انواع اختلالات کلیه، ورم مفاصل، استئوپروسیس و پسوریازیس
- جلوگیری از فرآیند پیرشدن سلولهای بدن
- به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و در نتیجه مانع از رشد سلولهای سرطانی میشود
- با مصرف آب قلیایی از خراب شدن دندانها و آسیب به آنها جلوگیری خواهید کرد.
- سطح PH خون را به تدریج به حالت نرمال در خواهد آورد.
- برای جلوگیری از خشکی پوست و مو مفید است.
- به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی میکند
- مانع از پیشرفت دیابت میشود
- باعث دفع سموم بدن میشود
مضرات آب قلیایی چیست؟
برای اینکه آب قلیایی و تصفیه شده داشته باشید، دستگاه قلیاییساز آب را تهیه کنید و به صورت کنترل شده از آن استفاده نمایید. چرا که با مصرف در زمان مشخص از هرگونه ضرری به دور خواهید بود. بهطور کلی باید در موارد زیر در مصرف آب یونیزه شده قلیایی احتیاط لازم را به عمل آورد.
- آب قلیایی نباید هنگام میان وعده غذایی مصرف شود چون باعث تضعیف اسید معده خواهد شد.
- در دراز مدت اگر به صورت نامناسب از این آب بنوشید دچار رفلکس معده و یا مشکلات گوارش خواهید شد. بخصوص برای افراد بالای 60 سال این بیماریها زودتر خود را نشان میدهند.
- برای جلوگیری از این مضرات همیشه یک ساعت قبل از وعده غذایی و دو ساعت بعد از آن از این آب بنوشید.
- این آب ممکن است با بعضی از داروهای خاص که تعداد کمی هستند، تداخل داشته باشد.
- این آب به دلیل قلیایی بودن با هوا و پلاستیک واکنش نشان میدهد به همین خاطر باید در ظروف شیشهایی در بسته نگهداری شود.
قیمت دستگاه یونیزه آب
عوامل مختلفی بر قیمت دستگاه آب قلیایی تاثیرگزار هستند که از مهمترین آنها میتوان به نوع فیلتر بهکار برده شده در آن که از نوع الکتریسیته باشد یا معدنی، مدل، برند و کشور سازنده دستگاه و همچنین قابلیتهای آن نام برد. البته قیمت دستگاه یونیزه آب تولید داخلی به مراتب پایینتر از نمونههای خارجی آن است.
باید توجه داشته باشید که خرید دستگاه قلیایی کننده آب نیاز به شناخت و تخصص در این زمینه دارد، به همین دلیل توصیه میشود که این دستگاه را از فروشگاههای معتبر که از اصل بودن کالا و خدمات پس از فروش آن اطمینان دارید خریداری کنید.
نتیجه گیری مقاله دستگاه قلیایی کننده آب
دستگاه آب قلیایی ساز پی اچ آب را تنظیم میکند که این کار تاثیر به سزایی در سلامت بدن افراد دارد. همچنین این دستگاه ویژگی های دیگری نیز دارد که از جمله آن ها می توان به حذف جیوه و کلر و افزودن مواد معدنی به آب اشاره کرد. در صورت هرگونه سوال در مورد دستگاه تصفیه و قلیایی کننده آب میتوانید در این صفحه کامنت بگذارید. برای خرید دستگاه قلیایی کننده آب با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.
یکی از بهترین روشها برای داشتن آب آشامیدنی قلیایی استفاده از دستگاه قلیایی کننده آب است. فیلتر تصفیه آب وجود دارد باعث ایجاد آب قلیایی مناسب خواهد شد. این آب همانطور که گفتیم اگر به صورت درستی استفاده شود برای بدن مفید خواهد بود.
فیلترهای استاندارد دیگری هم که به فیلترهای اینلاین ( فیلتر مینرال – فیلتر پست کربن – فیلتر یخچالی – فیلتر لیوانی – فیلتر لباسشویی – فیلتر پیش ممبران) معروف هستند توسط شرکتهای تولید کننده (پالایه سازان) این دستگاهها ساخته خواهد شد که میتوانید از آنها هم بهره ببرید. شما میتوانید این فیلترها را به صورت پک فیلتر از پالایه سازان تهیه کنید.